مراسم افتتاحيه اولين همايش ملي شعر “سردار سربدران” برگزار شد و فرزند شهيد سليماني ضمن سخنراني در اين مراسم از مردم خواست در گسترش و تبيين فرهنگ “سردار دلها” تلاش كنند. به گزارش ديباروز ، به نقل از روابط عمومي اولين همايش ملي شعر سردار سرپادران ، در مراسم افتتاحيه اين رويداد فرهنگي كه شامگاه …
دعوت زينب سليماني براي گسترش فرهنگ «سردار دلها» https://dibarooz.ir/دعوت-زينب-سليماني-براي-گسترش-فرهنگ-سر/ Fri, 24 Sep 2021 11:59:39 0000 فرهنگ و هنر https://dibarooz.ir/دعوت-زينب-سليماني-براي-گسترش-فرهنگ-سر/ مراسم افتتاحيه اولين همايش ملي شعر “سردار سربدران” برگزار شد و فرزند شهيد سليماني ضمن سخنراني در اين مراسم از مردم خواست در گسترش و تبيين فرهنگ “سردار دلها” تلاش كنند. به گزارش ديباروز ، به نقل از روابط عمومي اولين همايش ملي شعر سردار سرپادران ، در مراسم افتتاحيه اين رويداد فرهنگي كه شامگاه …
مراسم افتتاحيه اولين همايش ملي شعر “سردار سربدران” برگزار شد و فرزند شهيد سليماني ضمن سخنراني در اين مراسم از مردم خواست در گسترش و تبيين فرهنگ “سردار دلها” تلاش كنند.
به گزارش ديباروز ، به نقل از روابط عمومي اولين همايش ملي شعر سردار سرپادران ، در مراسم افتتاحيه اين رويداد فرهنگي كه شامگاه پنجشنبه (اول آنلاين) در تالار وحدت برگزار شد ، علاوه بر شاعران و مديران فرهنگي مانند غلامعلي حداد عادل ، رئيس فرهنگستان زبان و ادبيات فارسي در اين نشست حضور داشت.ياسر احمدوند ، معاون وزير فرهنگ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و محسن مومني شريف ، رئيس سابق حوزه هنري انقلاب اسلامي.
در ابتداي مراسم ، زينب سليماني اولين سخنران بود و با تشكر از حضور شاعران و دوستداران فرهنگ و ادبيات در اين مراسم ، ابعاد شخصيتي حاج قاسم سليماني را تشريح كرد و گفت: سردار به اندازه يك شخصيت فرهنگي است. نبوغ نظامي او و اندازه فرهنگ سياست را تعريف مي كرد و به همين دليل حاج قاسم يك فرصت منحصر به فرد براي هنرمندان انقلاب محسوب مي شود و منتشر شد و مورد استقبال گسترده مردم قرار گرفت ، كه نشان مي دهد عطش عموم مردم به دانش بيشتر و درك بهتر است. مدرسه شهيد سليماني و ابعاد شخصيتي اين شهيد.
فرزند شهيد سليماني درباره اهميت شعر در توضيح شخصيت «سردار دلها» گفت: در اين ميان بهترين راه ها براي بيان ابعاد شخصيتي حاج قاسم و مكتب شعر و ادبيات وي وجود دارد.
رئيس بنياد شهيد سليماني در ادامه سخنان خود مردم را به گسترش و تبيين فرهنگ “سردار دلها” دعوت كرد و گفت: سال گذشته در خدمت مقام معظم رهبري بوديم كه فرمودند: شهيد سليماني “بايد از توانايي هاي خودجوش مردم تجليل شود.
وي در بخشي ديگر از سخنان خود از استقبال گسترده مردم از بزرگداشت شهيد سليماني تشكر كرد و گفت: “از افرادي كه اجازه ندادند ياد سردار سليماني در اولين خاطره اش محو شود ، مي خواهم كه اين حماسه ادامه دارد. فعاليت در دومين سالگرد. “بگذاريد آنها تكرار كنند.
در ادامه مراسم ، مرتضي اميري اصفهاه ، دبير علمي اين همايش با بيان اينكه شعر حماسه است و مردان بزرگ شعر را پرورش مي دهند و رشد مي دهند ، افزود: روح بزرگوار سردار سليماني مورد تجليل قرار گرفت و از شاعران دعوت شده است. به اين تجمع به
همانطور كه وي در مورد برنامه هاي آتي اين همايش گفت: بهترين اشعار اين همايش شعر در يك كتاب جمع آوري و به علاقمندان ارائه مي شود.
سعيد يوسفونيا ، شاعري كه نامش از اين كنفرانس سردار سرپادران برگرفته از يكي از غزل هايش است ، نيز در اين مراسم گفت: “مرداني كه از افسانه عبور كرده اند را نمي توان به زبان عادي توصيف كرد ، و اينجاست كه زبان شعر ضروري است . »
سپس شاعر دو غزل نوشته شده در شرح سردار سليماني را براي حضار قرائت كرد كه يكي از آنها غزل “سردار سرپادران” بود.
محمد مهدي سيار يكي ديگر از شاعران است كه براي خواندن شعر آمده است ، او گفت كه با حاج قاسم و شعر خاطره مشترك دارد و كلمات ، احاديث و شكايات از وي به وجود آمد و در سال بعد ما ادامه آن شعر را سروديم ، و بخشي از آن به شرح زير بود: وقتي دوربين تلويزيون روي صورت سردار بود ، او لبخند ابدي خود را ثبت كرد ، و من كه اين تصوير را در تلويزيون ديده بودم ، با خوشحالي به همسرم گفتم كه تمام سختي هاي من ارزش اين لبخند را دارد.
حسين اسرافيلي يكي ديگر از شاعران بود كه در اين مراسم شعر گفت و در پايان تلاوت خود گفت: هديه و آرامش شعر من بركت اين مرد بزرگ و نماد افتخار ايران است.
سعيد بيابانكي از ديگر شاعراني بود كه در اين مراسم شعر گفت و گفت: خبر درگذشت سردار خبر تلخي بود كه به نظر مي رسيد رسانه ها را منفجر كند.
پس از پايان مراسم ، غلامرضا صنعتگر خواننده دو كليپ “شهيد” و “قاسم حي” را خواند.
غلامعلي حداد عادل آخرين سخنران اين مراسم بود كه در سخنراني خود گفت: هر حقيقتي براي بقا نياز به استفاده از هنر دارد. هنر مي تواند قلب را به روي حقيقت باز كند. اگر حقيقت با هنر همراه نباشد ، با چهره خشك منطق روبرو مي شود ، و عقل و حقيقت مبارك مزين به هنر.
رئيس فرهنگستان زبان و ادبيات فارسي با اشاره به مسئوليت هنرمندان در توضيح شخصيت و مكتب سردار سليماني خطاب به هنرمندان گفت: شهيد سليماني را با 100 هزار نمايش تماشا كنيد و با 100 هزار هنر او را به ايران و جهان معرفي كنيد. به به اگر در هر كشور ديگري شخصيتي وجود داشته باشد كه داراي ارزش هاي يازدهم شهيد سليماني باشد ، اسطوره ها و افسانه هايي از او ساخته مي شود و هنرمندان ارزش هاي او را با هنر خود جاودانه مي كنند.
وي همچنين تاكيد كرد: شهيد سليماني يك واقعيت جاري است هنرمندان بايد نسل ها را با عظمت شهيد آشنا كرده و آن را به زبان هاي مختلف ترجمه كنند.
پس از اين مراسم از خانواده هاي دو شهيد ابومهدي المهندس و شهيد برجفري ياران شهيد سليماني تجليل شد.
در آخرين قسمت مراسم ، نقاشي مسموم آقاي بدر و نقاشي حسن روح الامين با موضوع حماسه شهيد سليماني نمايان شد و از رشادت هاي سردار سليماني و شهدا تقدير شد.
بر اساس اعلام ، علاقه مندان براي شركت در همايش ملي شعر “سردار سرپادران” جهت ثبت نام و ارسال آثار خود مي توانند به اين پيوند https://soleimani.ir/199 در فضاي مجازي مراجعه كرده و پس از دريافت كد ورود دو مرحله اي ، آثار خود را ارسال كنند
مرتضي اميري اسفنده ، دبير علمي «اولين همايش سردار سرپادران» هدف از برگزاري اين رويداد ادبي و فرهنگي را توضيح مي دهد: هدف اصلي از برگزاري اين همايش جمع آوري بهترين اشعار در اشكال مختلف شعر فارسي براي ضبط و حفاظت از آنها است. حماسه شهادت سردار سليماني.
به دعوت اين كنفرانس ، شاعران علاقه مند مي توانند اشعار خود را در همه قالب ها از جمله غزل ، چهارگانه ، دو و نيم ، رايگان و سفيد به دبيرخانه كنفرانس ارسال كنند.
انتهاي پيام
- ۸ بازديد
- ۰ نظر