آيا ثبت نكردن ازدواج جرم است؟

برترين اخبار و اطلاعات تخصصي معماري و سازه ايران و جهان را در اين وبگاه بخوانيد.

آيا ثبت نكردن ازدواج جرم است؟

ازدواج يكي از مهمترين وقايع زندگي يك زن و شوهر و حتي اطرافيان است. از آنجا كه ازدواج مرزها و مقدسات ايجاد مي كند ، و به دليل برخي عواقب مانند تولد فرزند يا ارث بين زن و شوهر و فرزندان ، ديگران بايد از اين پيوند آگاه باشند. وجود يك قانون و برنامه ويژه …

منبع: سايت كردوار نيوز
آيا ثبت نكردن ازدواج جرم است؟

آيا ثبت نكردن ازدواج جرم است؟ https://kordavar.ir/آيا-ثبت-نكردن-ازدواج-جرم-است؟/ كردوار نيوز Sun, 18 Jul 2021 11:35:54 0000 اخبار جامعه https://kordavar.ir/آيا-ثبت-نكردن-ازدواج-جرم-است؟/

ازدواج يكي از مهمترين وقايع زندگي يك زن و شوهر و حتي اطرافيان است. از آنجا كه ازدواج مرزها و مقدسات ايجاد مي كند ، و به دليل برخي عواقب مانند تولد فرزند يا ارث بين زن و شوهر و فرزندان ، ديگران بايد از اين پيوند آگاه باشند. وجود يك قانون و برنامه ويژه …

منبع: سايت كردوار نيوز
آيا ثبت نكردن ازدواج جرم است؟

ازدواج يكي از مهمترين وقايع زندگي يك زن و شوهر و حتي اطرافيان است. از آنجا كه ازدواج مرزها و مقدسات ايجاد مي كند ، و به دليل برخي عواقب مانند تولد فرزند يا ارث بين زن و شوهر و فرزندان ، ديگران بايد از اين پيوند آگاه باشند. وجود يك قانون و برنامه ويژه براي خود ازدواج و همچنين مراسم و تشريفات مربوطه بين ملت ها ، مذاهب و فرهنگ هاي مختلف جهان از گذشته تا به امروز ، اهميت اطلاع رساني و بزرگداشت اين واقعه را نشان مي دهد. با تشكيل جامعه مدني و قانونگذاري ، ثبت ازدواج رسميت بيشتري پيدا كرده است. در اسلام و شيعه ، مذاهب رسمي ايران ، دو نوع ازدواج دائمي و موقت وجود دارد. در اين مقاله به تعهد قانوني اين دو ازدواج و برخي از موارد حقوقي مي پردازيم.

مشكلات ثبت ازدواج و مسائل حقوقي مرتبط را با خدمات پرسش و پاسخ حقوقي رايگان كانون وكلا با چندين هزار كارشناس حقوقي در ميان بگذاريد و از آنها پاسخ كوتاه و آموزنده بگيريد.

اولين قانون ازدواج در ايران مربوط به 14 آگوست 1941 بود كه در آن زمان به تصويب كميسيون حقوقي قضايي رسيد. ماده اول اين قانون ثبت ازدواج را اجباري و به حبس محكوم كرد:

“هر ازدواج يا طلاقي كه در مناطقي كه وزارت دادگستري تعيين و اعلام مي كند بايد در يكي از دفاتر تنظيم شده توسط وزارت دادگستري ثبت شود. اگر همسر يا افسر طلاق چنين كتابي نداشته باشد ، شوهر بايد درخواست يكي از صاحبان دفتر ، ثبت ازدواج يا طلاق ، در غير اين صورت تا 1 تا 6 ماه. “نظم به حبس محكوم خواهد شد.”

سپس ، در تاريخ 11 آگوست 1961 ، قوانين ثبت نام ازدواج و طلاق توسط وزارت دادگستري صادر و لازم الاجرا مي شود. علاوه بر اين ، طبق اصلاحيه قانون ثبت احوال 12 مه 1319 ، چهار تولد ، ازدواج ، طلاق و فوت بايد در دفتر ثبت شود. طبق ماده 31 قانون ثبت احوال 1976 ، ازدواج بايد در شناسنامه زوجين ثبت شود.

با گذر از تاريخ ازدواج و قوانين ثبت احوال در ايران و حتي قوانين مدني مصوب 1307 ، به آخرين قانون ثبت ازدواج ، قانون حمايت از خانواده سوم مي رسيم. اولين و دومين قانون حمايت از خانواده در سالهاي 1346 و 1353 قبل از انقلاب تصويب شد. قانون سوم در 22 مارس 2013 به تصويب رسيد و از 27 مه 2013 به اجرا درآمد و قوانين قبلي منسوخ شدند.

مسائل مربوط به قانون خانواده خود را با كمك وكلا توسط كانون وكلا و كارشناسان قانون خانواده حل كنيد. زيرا آنها از آخرين قوانين و رويه هاي دادگاه آگاه هستند و بهترين راه حل قانوني را ارائه مي دهند.

الزام قانوني براي ثبت ازدواج دائم

ماده 20 قانون حمايت از خانواده در مورد ثبت ازدواج دائم در همه موارد نظر مطلق و قطعي دارد. طبق اين ماده ، ثبت ازدواج دائم و كليه مواردي مانند فسخ ، طلاق ، طلاق ، دادخواست و ابطال يا طلاق الزامي است.

الزام قانوني براي ثبت ازدواج موقت

ماده 21 اين قانون ضمن اعلام حمايت از ازدواج دائم به منظور تمركز و ثبات روابط خانوادگي ، ايجاب مي كند كه ازدواج موقت در سه مورد مطابق با شرع و قوانين قانوني ثبت شود:

1. همسر باردار بگيريد.

۲. توافق زن و شوهر.

3. وضعيت در طول ازدواج.

مجازات عدم ثبت ازدواج

تاكنون الزامات قانوني و شرايط ثبت ازدواج دائم يا موقت روشن شده است ، اما ماده 49 قانون حمايت از خانواده مجازات عدم ثبت در سوابق رسمي را پيش بيني كرده كه اين يك جرم است. البته قانون مسئوليت ثبت ازدواج و مجازات آن را بر عهده مردي مي گذارد كه در سه موقعيتي كه ثبت نام لازم است ، از ثبت ازدواج موقت امتناع مي كند يا بايد هزينه ازدواج دائم را در م institutionsسسات رسمي بپردازد. علاوه بر ثبت رسمي ازدواج ، جريمه نقدي از پنج (بيش از 8 تا 18 ميليون تومان) يا حبس درجه هفت (91 روز تا 6 ماه).

قابل ذكر است كه قبل از قانون جديد حمايت از خانواده ، ماده 645 قانون مجازات اسلامي (مصوب 1375) عدم ثبت ازدواج دائم را جرم تلقي مي كرد و طبق ماده (9) 58 قانون حمايت از خانواده مجازات مي شد. جايگزين شده

چند نكته قانوني

1. ثبت ازدواج شرط صحت عقد ازدواج نيست و عقد ازدواج بدون ثبت معتبر است و آثار حقوقي و شرعي خاص خود را دارد. اما ، عدم ثبت ازدواج جرم و مجازات است.

۲. عدم ثبت ازدواج در صورتي كه ازدواج خود قانوني باشد جرم محسوب مي شود. به عنوان مثال ، اگر ازدواج بين يك ايراني و يك تبعه غير ايراني بر خلاف قوانين و مقررات مدني انجام شود ، ثبت رسمي آن امكان پذير نيست زيرا اصل ازدواج توسط قانون منع شده است.

3. عدم ثبت ازدواج مجازات قانوني ندارد. اين نيز مي تواند يك ازدواج قانوني باشد و داراي آثار حقوقي است ، اما طبق قانون انجام نمي شود و بنابراين اثبات نشده و موجب مشكلات حقوقي مي شود. مثل ازدواج با خارجي ها بدون شرايط قانوني.

كارشناسان حقوقي كانون وكلا و وكلاي خانواده درمورد ازدواج ، طلاق ، مهريه ، سرپرستي ، نفقه و ساير موارد مربوط به زندگي مشترك از شما حمايت مي كنند.

* گزارش تبليغات

منبع: سايت كردوار نيوز
آيا ثبت نكردن ازدواج جرم است؟

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.