كارشناسان بهداشت مي گويند مديريت واكسيناسيون در ايران ضعيف است و از تجربيات قبلي استفاده نشده است. با اين حال ، همه شرايط فعلي قابل پيش بيني بودند. به گزارش ديباروز ، شهروند وي نوشت: “ادامه آشفتگي و آشفتگي در مقابل مراكز واكسيناسيون دسته جمعي براي دريافت دوز دوم واكسن همچنان ادامه دارد و عدم …
صبور و سرگردان در صف واكسن https://dibarooz.ir/صبور-و-سرگردان-در-صف-واكسن/ ديباروز Tue, 22 Jun 2021 17:10:16 0000 عمومي https://dibarooz.ir/صبور-و-سرگردان-در-صف-واكسن/ كارشناسان بهداشت مي گويند مديريت واكسيناسيون در ايران ضعيف است و از تجربيات قبلي استفاده نشده است. با اين حال ، همه شرايط فعلي قابل پيش بيني بودند. به گزارش ديباروز ، شهروند وي نوشت: “ادامه آشفتگي و آشفتگي در مقابل مراكز واكسيناسيون دسته جمعي براي دريافت دوز دوم واكسن همچنان ادامه دارد و عدم …
كارشناسان بهداشت مي گويند مديريت واكسيناسيون در ايران ضعيف است و از تجربيات قبلي استفاده نشده است. با اين حال ، همه شرايط فعلي قابل پيش بيني بودند.
به گزارش ديباروز ، شهروند وي نوشت: “ادامه آشفتگي و آشفتگي در مقابل مراكز واكسيناسيون دسته جمعي براي دريافت دوز دوم واكسن همچنان ادامه دارد و عدم وجود يك دولت واكسيناسيون در كشور را نشان مي دهد. البته وزارت بهداشت در روزهاي گذشته اعلام كرد كه يك محموله دوز فقط براي دوز دوم وارد شده است ، اما در سه روز گذشته تعداد زيادي از افراد مسن به مراكز واكسيناسيون مراجعه كرده و منتظر تزريق واكسن بودند. روزنامه الهمشهري پيگيري كرده است وضعيت واكسيناسيون سالمندان طي دو روز گذشته و در گزارش ها به اين موضوع پرداخته شده است. گزارش هايي كه بر توجه به اطلاعات و مراجعه حضوري به مراكز بهداشتي تأكيد مي كند
روز گذشته سرانجام وزارت بهداشت با تظاهرات گسترده اي مقابل اين مراكز ، بيانيه اي صادر كرد: ». در اين اعلاميه تأكيد شده است افرادي كه اولين دوز واكسن COVID-19 را دريافت كرده اند ، بايد قبل از دريافت پيام كوتاه يا اعلاميه رسمي از وزارت بهداشت ، از مراجعه به مراكز بهداشتي خودداري كنند. وزارت بهداشت همچنين به افراد مسن اطلاع داده است كه تاخير چند روزه ، حتي چند هفته اي و حتي براي برخي واكسن ها حتي چند ماهه ، تأثير منفي بر اثربخشي و ايمن سازي واكسن نخواهد داشت. اما اين اظهارات نگراني مردم را راحت نكرد. آنها نگران از دست دادن دوز دوم واكسن هستند. اين شرايط براي كساني كه اولين دوز را تزريق نكرده اند شديدتر است. اين در حالي است كه در حال حاضر تزريق براي آخرين دوز انجام مي شود. نه با مراجعه حضوري و صف هاي طولاني.
در اوايل ماه مه ، مرحله دوم واكسيناسيون كرونا در ايران آغاز شد. بيش از 8 ميليون نفر بالاي 60 سال قرار بود تحت اين برنامه واكسينه شوند. طرحي از همان ابتدا مشكلات خاص خود را داشت و عدم برنامه ريزي و بي توجهي به وضعيت جسمي و رواني سالمندان را در اين مرحله نشان مي داد. با اين حال ، در اين ميان ، تأخير در راه اندازي سيستم ثبت نام در وب سايت salamat.gov.ir و سازوكارهاي مختلف تزريق بايد به تجمعات بزرگ در مراكز بهداشتي كوچك و اضطراب مربوط به شرايط جسمي و روحي اضافه كند. واكسيناسيون در مراكز عمومي نيز براي مراجعه افراد مسن به مراكز جديد دردسرهاي زيادي ايجاد كرده است و اكنون با توجه به مراجعه زياد بيماران از چندين مركز كوچك ديگر ، آنها مجبورند ساعت ها صبر كنند تا وارد مركز تزريق شوند. اگرچه تعليق روند واكسيناسيون باعث كاهش تجمع افراد شد ، اما داستان تجمع ها در اوايل اين هفته با اعلام سخنگوي فرماندهي ملي كرونا از توزيع واكسن هاي جديد و از سرگيري واكسيناسيون از سر گرفته شد. طبق گفته وزارت بهداشت ، در حال حاضر هيچ واكسني براي دوز اوليه تزريق نمي شود ، اما در اين مراكز اجتماعي روزانه بيش از 200 تا 300 نفر براي دريافت دوز دوم گير مي كنند و در بيشتر اين مراكز به دليل ازدحام جمعيت واكسيناسيون به كندي انجام مي شود در بعضي از ساعتها انجام نشده است نادر توكولي ، معاون درمان ستاد مركزي كرونا در گفت: “از زمان اعلام واكسن تا توزيع واكسن بين مراكز ، چند روز طول مي كشد ، اين بدان معني است كه توزيع و درمان واكسن كار آساني نيست.” استان تهران. “چرخه توزيع بايد قبل از ورود واكسن به دانشگاه انجام شود. دانشگاه آن را به بخش بهداشت تحويل مي دهد ،” واكسيناسيون به زودي به حالت عادي برمي گردد.
صف هاي طولاني و افراد پير سرگردان
افراد مسن و بيمار دوره گرد صبح روز دوشنبه در گروه هاي زيادي در مركز واكسيناسيون كرونا در باغ هنرمندان تهران دور هم جمع شدند. افراد زيادي در داخل سوله تزريق واكسن وجود دارند كه نيمي از آنها در آنجا مانده اند. هيچ كس در كلاس ، هرچه زودتر همه وارد شوند ، سريعتر واكسينه مي شوند. اگرچه در دو روز گذشته مقامات وزارت بهداشت از مردم خواسته اند كه ملاقات حضوري نداشته باشند ، اما پيگيري و ثبت نام بايد از طريق سيستم بهداشتي وزارت بهداشت انجام شود و تزريقات فقط براي دوز دوم انجام مي شود ، اما افراد مسن نگران ترك كاروان نيستند. آنها صبح زود براي دريافت دوز يا دوز اول واكسن به مركز شهر رسيدند. براي وزارت بهداشت هيچ پيامكي دريافت نشده است. هيچ ثبت نامي وجود ندارد ، فقط يك برگ كاغذ است كه اسامي به صورت خودكار روي آن نوشته مي شود. مسئولان اين مركز دائماً به افراد مسن هشدار مي دهند كه اين مورد از نظر بهداشت و رعايت پروتكل ها توسط وزارت بهداشت تأييد نمي شود و در چنين مواردي واكسن به هيچ وجه تزريق نمي شود. اين هشدارها منجر به چندين صف طولاني و انتظار رسمي مردم شد. كساني كه خارج از مركز هستند مردد هستند ، و نمي دانند ، آنها بايد بروند يا بمانند. اين كه آيا آنها واكسن مي زنند يا نه. با اين حال ، آنها مي گويند ترجيح مي دهند در صف و آفتاب بمانند تا اينكه به خانه بروند و فردا نگران واكسيناسيون باشند. اما اين تمام نيست. يكي از افراد مسن در صف گفت: “اگر اكنون واكسن دريافت نكنم ، بايد چند ماه صبر كنم تا واكسن ايراني به اندازه چيني ها قابل اعتماد باشد.” اما نگهبان اصرار دارد كه فقط براي دوز دوم واكسن بزند.
مكاتبه با وزير بهداشت و نخست وزير
همايون سماعيه ، يكي از اعضاي كميته بهداشت مجلس ، اخيراً از برگزاري جلسه بررسي روند واكسيناسيون خبر داده بود و گفته بود: “مجدداً برگزار مي شود.”
و اكنون او در مورد ادامه مشكلات واكسيناسيون براي افراد مسن و سردرگمي آنها براي همشهري توضيح مي دهد: اين مسئله وجود ندارد. “
به گفته وي ، دولت بايد از قبل در مورد تدابيري براي اين وضعيت بينديشد تا شاهد چنين وضعيتي نباشيم.
و يكي از اعضاي كميته بهداشت مجلس مي گويد كه اين وضعيت با توليد واكسن هاي داخلي پايان مي يابد: “طي چند روز آينده ، تزريق واكسن كبراكويت آغاز مي شود و به توليد انبوه مي رسد. البته ، با وجود شروع تزريق واكسن ايراني ، تمركز بر روي تكميل فرآيند واكسن قديمي با همان نمونه اوليه است ، و اگر به كسي Astraznica و Sinopharm تزريق شود ، بايد دوز دوم اين واكسن را نيز دريافت كند.
ساميه به نكته ديگري اشاره دارد كه تغيير در برخي مراكز واكسيناسيون است: “تغيير در مراكز تزريق باعث سردرگمي مردم شد. من مراكزي را مي شناسم كه در گذشته اولين دوز واكسن را تزريق مي كردند ، اما افراد مسن دست خالي مانده بودند. وي افزود: “اين واقعيت كه واكسيناسيون در اين مراكز متوقف شده و مراجعه افراد مسن به مراكز ديگر نشانگر عدم برنامه ريزي است ، ما براي تبيين مشكلات با رئيس جمهور و وزارت بهداشت مكاتبه كرده ايم. واكسن
بايد از آسيب رواني ناشي از واكسيناسيون سالمندان جلوگيري شود
بيش از 22 ماه ، افراد مسن در صف هاي كوتاه و طولاني در مراكز درماني ايستاده اند تا واكسن را به عنوان اولويت هاي مرحله دوم واكسيناسيون دريافت كنند.
اگرچه واكسيناسيون در ابتدا قابل تحمل بود ، در اواسط عمل ، بسياري هنوز دوزهاي اول خود را دريافت نكردند و بسياري در روزهاي منتهي به دوز دوم ، واكسن تمام شد و مراكز دست خالي ماندند. براي حدود دو هفته ، واكسيناسيون در دوزهاي بسيار كم در تعداد بسيار محدودي از اين مراكز انجام شد. در اين مدت ، بسياري از افراد مسن از ترس بيماري كرونا ويروس قلب و عدم واكسيناسيون به مراكز بهداشتي مراجعه مي كردند.
با اين حال ، تجمع هاي پراكنده در مقابل اين مراكز با اضطراب و تنش زيادي در ميان افراد مسن همراه است كه خود از انواع بيماري هاي زمينه اي رنج مي برند كه سلامت رواني آنها را تهديد مي كند. حسام الدين علامه ، رئيس دبيرخانه شوراي ملي سالمندان ، به همشهري گفت: “وزارت بهداشت مسئول بحث در مورد برنامه اقدام براي جمع آوري واكسيناسيون سالمندان است و هيچ موسسه ديگري در اين زمينه دغدغه ندارد. ” اين موضوع. فقط در مورد افراد مسن در پناهگاه هاي تحت پوشش سازمان بهزيستي ، واكسيناسيون با همكاري اين سازمان انجام شد. “همه اينها در شرايطي است كه ما از ابتدا براي ورود به بحث واكسيناسيون سالمندان دعوت نشده ايم.”
وي همچنين تأكيد كرد كه روند واكسيناسيون سالمندان با مشكلاتي همراه است ، اما مي گويد: آن را ناديده بگيريد. “اين فقط كشور ما نيست ، بسياري از كشورهاي ديگر نيز با مشكلات مشابهي روبرو هستند.”
رئيس دبيرخانه شوراي ملي سالمندان تهيه واكسن را يك اولويت مهم براي بخش پزشكي در كشور مي داند ، اما معتقد است كه دو موضوع ديگر مربوط به سالمندان بايد مورد توجه قرار گيرد. اولين مورد ، ايجاد ميل و مقاومت در برابر واكسيناسيون است كه منجر به گسترش آگاهي ، احساس امنيت و اضطراب در افراد مسن مي شود. اين افزايش آگاهي يكي از ضروريات واكسيناسيون سالمندان است و به هر دليلي بايد از آسيب رواني ناشي از واكسيناسيون جلوگيري كرد.
نكته بعدي توجه به سالمنداني است كه فرصتي براي مراجعه به مراكز بهداشتي ندارند و تعيين وضعيت واكسيناسيون مي تواند ترس آنها را برطرف كند. وي توضيح داد كه “موضوع واكسيناسيون خود باعث نگراني افراد مسن مي شود ، برخي از آنها از عوارض جانبي تزريق مي ترسند.” “اكنون عدم ارائه دوز دوم نگراني ديگر آنها است.”
علامه در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا بهتر است وزارت بهداشت دوز دوم واكسن را تهيه كند ، توضيح داد: “مساله عدم دادن دوز دوم مطمئناً نگران كننده بود ، اما وزارتخانه نبايد مسئوليت آن را به عهده بگيرد. همه كمبودها. بهداشت ؛ اين وضعيت در بسياري از كشورها وجود دارد. سياست وزارت بهداشت خريد واكسن و آمپول بود و اگر كشورهاي مبدا به موقع به تعهدات خود در اين زمينه عمل مي كردند ، ديگر نيازي به پس انداز نبود دوز دوم و روند واكسيناسيون به خوبي پيش رفت. با اين حال ، اگر اين تقصير دولت نبوده و مربوط به محدوديت هاي توليد و عرضه بود ، بحثي فراتر از عملكرد وزارت بهداشت و واكسيناسيون است ، اما روند قرارداد و خريد واكسن و نحوه ورود بايد توسط وزارت بهداشت مديريت شود. “بگذاريد اين مشكلات اتفاق نيفتد.”
انتهاي پيام
- ۶ بازديد
- ۰ نظر