انتشار اخبار و گزارش هاي مربوط به مرگ افراد مشهور هميشه يكي از چالش برانگيزترين تصميمات دروازه بان است كه فرصت جديدي مانند خودكشي را ايجاد مي كند. از يك سو ، رسانه ها بايد متعهد به گفتن حقيقت باشند و از سوي ديگر ، آنها بايد بهداشت رواني جامعه را در نظر بگيرند و …
مسالهاي مهم درباره درگذشت آزاده نامداري https://dibarooz.ir/مسالهاي-مهم-درباره-درگذشت-آزاده-نامد/ ديباروز Sun, 28 Mar 2021 11:43:08 0000 حوادث https://dibarooz.ir/مسالهاي-مهم-درباره-درگذشت-آزاده-نامد/ انتشار اخبار و گزارش هاي مربوط به مرگ افراد مشهور هميشه يكي از چالش برانگيزترين تصميمات دروازه بان است كه فرصت جديدي مانند خودكشي را ايجاد مي كند. از يك سو ، رسانه ها بايد متعهد به گفتن حقيقت باشند و از سوي ديگر ، آنها بايد بهداشت رواني جامعه را در نظر بگيرند و …
انتشار اخبار و گزارش هاي مربوط به مرگ افراد مشهور هميشه يكي از چالش برانگيزترين تصميمات دروازه بان است كه فرصت جديدي مانند خودكشي را ايجاد مي كند. از يك سو ، رسانه ها بايد متعهد به گفتن حقيقت باشند و از سوي ديگر ، آنها بايد بهداشت رواني جامعه را در نظر بگيرند و به حريم خصوصي افراد احترام بگذارند. يك مرز باريك كه برخي رسانه ها ناخواسته يا ناخواسته از آن عبور كردند.
براساس خبرگزاري دانشجويان ايران ، ممكن است به نظر برسد كه پنهان كردن عمدي خبر خودكشي فرد و خودداري از افشاي جزئيات آن با ماموريت هاي رسانه اي مغايرت داشته باشد. اما برخي از رسانه ها و كارشناسان علوم اجتماعي بر اين باورند كه انتشار اخبار مربوط به خودكشي ، به ويژه هنگامي كه به افراد مشهور نسبت داده مي شود ، مي تواند اثرات محرك غير مستقيم و ناخودآگاه داشته باشد.
با اين حال ، توضيح علت مرگ كارشناسان توضيحي است كه طي سالهاي اخير بسياري از رسانه ها را محاصره كرده است. نمونه اخير اين رويكرد را مي توان در خبر درگذشت آزاده نامداري مجري سابق تلويزيون توسط برخي رسانه ها مشاهده كرد. اندكي پس از اعلام خبر درگذشت اين پخش كننده سابق ، برخي از رسانه ها با قطعيت و بدون ذكر منبع خاصي اعلام كردند كه نامداري خودكشي كرده است!
حال ، اگرچه نهادهاي رسمي تفسير در اين زمينه را منوط به تحقيقات بيشتر دانسته اند و هنوز در مورد اين موضوع به طور قطعي اظهار نظر نكرده اند ، اما سوالي كه پيش مي آيد اين است كه حتي اگر علت مرگ توسط خودكشي تأييد شود ، آيا علت مرگ اعلام مي شود به دليل خودكشي. خودكشي آيا رسانه حرفه اي و اخلاقي است؟ آيا انتشار چنين اخباري مصداق حمله به حريم خصوصي افراد نيست؟
سيد مهدي حسن زاده ، روانپزشك و همكار پيشگيري از خودكشي ، قبلا در مورد نحوه انتشار اخبار خودكشي در شبكه هاي اجتماعي و شبكه ها به خبرگزاري دانشجويان ايران (ديباروز) گفته بود و مي توان از آن جلوگيري كرد. طبق مطالعات و تحقيقات انجام شده توسط سازمان بهداشت جهاني ، براي هر خودكشي كه منجر به مرگ شود ، حداقل 100 نفر در اطراف آن شركت مي كنند (بازماندگان خودكشي) ، در حالي كه در بسياري از موارد مي توان اين كار را با هزينه بسيار كم انجام داد. “براي جلوگيري از اين بنابراين ، يكي از بهترين راه هاي جلوگيري از آن ، ارائه اطلاعات خوب از طريق رسانه ها و برنامه هاي آموزشي است. “
از سوي ديگر ، علي اكبر قاضي زاده ، روزنامه نگار پيشكسوت و استاد علوم ارتباطات ، معتقد است كه رعايت حريم خصوصي افراد در رسانه هاي رسمي بسيار مهم است.
اين روزنامه نگار قبلاً در زماني كه عكس هاي شخصي آزاده نامداري منتشر مي شد و فعاليت حرفه اي وي تحت تأثير قرار مي گرفت ، گفت: “هيچ مخفي نيست كه رسانه ها به طور كلي و رسانه هاي محلي به طور خاص بايد به حريم خصوصي افراد احترام بگذارند.” . آنها بايد به زندگي خصوصي مردم احترام بگذارند و به نوعي آن را حفظ كنند. »
انتهاي پيام
- ۱۱ بازديد
- ۰ نظر