پيگيري براي استفاده از حكم اجتهاد در زمينه مالكيت آب

برترين اخبار و اطلاعات تخصصي معماري و سازه ايران و جهان را در اين وبگاه بخوانيد.

پيگيري براي استفاده از حكم اجتهاد در زمينه مالكيت آب

معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست پس از تهيه پيش نويس قانون جديد براي آب در كشور ، اظهار داشت: نبايد به مسئله آب به عنوان يك مسئله با مقدار صفر نگاه شود ، به اين معني كه نبايد كاملاً بگوييم انفال آب است يا نه؟ بنابراين ، ما با علماي ارشد قم …

پيگيري براي استفاده از حكم اجتهاد در زمينه مالكيت آب https://dibarooz.ir/پيگيري-براي-استفاده-از-حكم-اجتهاد-در-زم/ ديباروز Fri, 05 Mar 2021 02:39:41 0000 اقتصادي https://dibarooz.ir/پيگيري-براي-استفاده-از-حكم-اجتهاد-در-زم/ معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست پس از تهيه پيش نويس قانون جديد براي آب در كشور ، اظهار داشت: نبايد به مسئله آب به عنوان يك مسئله با مقدار صفر نگاه شود ، به اين معني كه نبايد كاملاً بگوييم انفال آب است يا نه؟ بنابراين ، ما با علماي ارشد قم …

معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست پس از تهيه پيش نويس قانون جديد براي آب در كشور ، اظهار داشت: نبايد به مسئله آب به عنوان يك مسئله با مقدار صفر نگاه شود ، به اين معني كه نبايد كاملاً بگوييم انفال آب است يا نه؟ بنابراين ، ما با علماي ارشد قم و وزارت نيرو در تعامل هستيم تا بتوانيم از قاعده اجتهاد در اين زمينه استفاده كنيم.

به گزارش ديباروز ، وزارت نيرو اعلام كرد كه لايحه جديدي براي قانون آب در كشور تهيه شده است و اميدواريم كه در همان دولت به مجلس ارائه شود. در اين ميان پيش نويس اين قانون تهيه شده است كه انتقادات زيادي را به همراه داشته است. شوراي هماهنگي سازمانهاي محيط زيست و منابع طبيعي كشور با صدور بيانيه اي 10 ماده اي خطاب به كليه ذينفعان در زمينه مديريت آب و ذينفعان در مديريت منابع آب در كشور ، بر لزوم جلوگيري از تسريع در تهيه پيش نويس يك قانون آب گسترده و موثر است كه نبايد يك طرفه و عجولانه باشد.

منتقدان همچنين استدلال مي كنند كه در قانون جديد آب ، روش اصلي DOE تعريف همه آب به جز انفال است به طوري كه تصميم نهايي براي تخصيص است.

مسعود تجريشي – معاون وزير محيط زيست انساني در سازمان حفاظت محيط زيست – در مصاحبه با ديباروز وي با اشاره به قانون جديد قانون آب كشور اظهار داشت: نبايد به مسئله آب به عنوان يك مسئله با صفر نگاه شود ، بدين معنا كه نبايد مطلقا بگوييم انفال آب است يا نه. ؟ بنابراين ، ما به دنبال استفاده از ساير قواعد فقهي در اين زمينه هستيم. بنابراين ما با علماي ارشد قم و وزارت نيرو در تعامل هستيم تا بتوانيم از قاعده اجتهاد در اين زمينه يعني حمل آب و آب استفاده كنيم.

وي در ادامه با بيان اينكه ما در كشور قوانين مختلف زيست محيطي از جمله قانون هواي پاك ، قانون مديريت پسماند ، قانون حفاظت از تالاب ها ، قانون حفاظت از خاك و … داريم ، تصريح كرد: قانون آب يكي از موارد است كه در آن خلا had داشتيم ، بنابراين نياز به تدوين اين قانون كاملاً ساده است.

تجريشي ادامه داد: تجربيات قبلي در تصويب قوانين زيست محيطي حاكي از آن است كه روند تدوين و صدور قوانين در اين زمينه بسيار طولاني است. به عنوان مثال ، تدوين و تصويب قانون هواي پاك حدود يك دهه طول كشيد. تصور من اين است كه روند صدور قانون آب نسبت به ساير قوانين پيچيده تر خواهد بود زيرا در بسياري از اين قوانين تعارض منافع وجود ندارد ، اما وقتي صحبت از آب مي شود ، تضاد منافع وجود دارد.

معاون وزير محيط زيست انساني در آژانس حفاظت از محيط زيست با اشاره به اينكه تهيه پيش نويس قانون آب بيش از ساير قوانين چالش برانگيز است و ابتدا بايد تعارض منافع حل شود: “ما هنوز در پيش نويس قانون به محكوميت نرسيده ايم. مديريت آب يك ارگان است و ساير مصرف كنندگان دستگاه ها هستند.

تجريشي افزود: “قانون توزيع عادلانه آب كه چند دهه پيش تصويب شد ، به موضوع محيط زيست نپرداخت.” ما به دنبال نگاهي عميق به مسئله آب هستيم و در حال رايزني با دانشمندان هستيم تا دريابيم آيا مي توان گفت آب چشمه نيست و حاكميت مطلق بر آن را در نظر نمي گيريم؟ اگر آب انفال در دسترس نباشد ، مي توانيم براساس آن هزينه هاي خاص آب ، تجارت و مديريت آب را بدست آوريم.

وي افزود: “اگر عقيده اي داشته باشيم كه آب در كشور متعلق به وزارت نيرو است ، پس محيط زيست نمي تواند مخالفت كند ، مثلاً با پروژه هاي انتقال آب ، زيرا طبق قانون وزارت نيرو وظيفه تخصيص آب را دارد. بنابراين ابتدا بايد آن را داشته باشيم. “جهان بيني”. تعيين آب و دانستن اينكه آب انفال خصوصي است يا مالك آن است؟ در قوانين قبلي ، اين مشكل حل نشده است و در برخي موارد انفال و در برخي موارد ديگر خصوصي هستند. در حال حاضر ، ما بايد اين مسئله را به وظيفه اختصاص دهيم و قضاوت فقهي در مورد آن را بدست آوريم.

وي گفت: “ما براي مديريت آب در كشور به قوانين پيشرفته اي نياز داريم. در حال حاضر ، بايد به اين فكر كنيم كه سرزمين خود را در آينده چگونه تصور مي كنيم.” آيا استخرهاي زنده يا امنيت غذايي مي خواهيم و از تمام آب كشور براي توليد گندم استفاده مي كنيم؟

تجريشي در پايان گفت: “بنابراين ، طبق سياست هاي انجام شده ، ما مي توانيم يك قانون جامع و موثر آب داشته باشيم ، اما به نظر من ، اين روند حداقل پنج سال طول خواهد كشيد ، زيرا در حال حاضر فقط يك مورد وجود دارد” ، با اشاره به اينكه ما همچنين بايد در مورد سياست ها توافق كنند. ايده اصلي و همچنان معتبر است.

انتهاي پيام

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.