كشورهاي‌عربي ترامپ ديگري را درجاي‌ديگر كشف و اين رابطه را احيا مي‌كنند

برترين اخبار و اطلاعات تخصصي معماري و سازه ايران و جهان را در اين وبگاه بخوانيد.

كشورهاي‌عربي ترامپ ديگري را درجاي‌ديگر كشف و اين رابطه را احيا مي‌كنند

مهسا ميزديحي: ترامپ در ماه هاي آخر حضور خود در كاخ سفيد ، با كمك داماد خود ، روابط برخي از دولت هاي عربي و رژيم صهيونيستي را برقرار كرد. وي از اين اقدام به عنوان يك موفقيت ديپلماتيك استقبال كرد ، در حالي كه ناظران معتقدند كه وي از آن انتقاد كرده و خاورميانه …

كشورهاي‌عربي ترامپ ديگري را درجاي‌ديگر كشف و اين رابطه را احيا مي‌كنند https://dibarooz.ir/كشورهاي‌عربي-ترامپ-ديگري-را-درجاي‌د/ ديباروز Fri, 05 Feb 2021 14:09:11 0000 بين الملل https://dibarooz.ir/كشورهاي‌عربي-ترامپ-ديگري-را-درجاي‌د/ مهسا ميزديحي: ترامپ در ماه هاي آخر حضور خود در كاخ سفيد ، با كمك داماد خود ، روابط برخي از دولت هاي عربي و رژيم صهيونيستي را برقرار كرد. وي از اين اقدام به عنوان يك موفقيت ديپلماتيك استقبال كرد ، در حالي كه ناظران معتقدند كه وي از آن انتقاد كرده و خاورميانه …

مهسا ميزديحي: ترامپ در ماه هاي آخر حضور خود در كاخ سفيد ، با كمك داماد خود ، روابط برخي از دولت هاي عربي و رژيم صهيونيستي را برقرار كرد. وي از اين اقدام به عنوان يك موفقيت ديپلماتيك استقبال كرد ، در حالي كه ناظران معتقدند كه وي از آن انتقاد كرده و خاورميانه را به مشكلات جديدي فرو برده است. انتظار مي رود با حضور بايدن در كاخ سفيد ، تيم سياست خارجي وي در مورد پروژه نيمه تمام ترامپ فكر كند ، بنابراين دولت جديد آمريكا در خاورميانه و برنامه ترامپ براي آشتي بين كشورهاي عربي و صهيونيست ها چه سياست هايي را دنبال خواهد كرد؟

در خبرهاي آنلاين ، با صباح زنگنه ، كارشناس امور بين الملل به گفتگو نشستيم:

كشورهاي عربي ترامپ را در جاي ديگر كشف مي كنند و اين رابطه را احيا مي كنند

صلح ميان برخي كشورهاي عربي و رژيم صهيونيستي در ماه هاي پاياني حضور ترامپ در كاخ سفيد هر چه زودتر شكل گرفت. اين برنامه در دوران بايدن چگونه پيش خواهد رفت؟

اين روند ممكن است كندتر از زمان ترامپ باشد ، اما متوقف نخواهد شد و در هر صورت ، بايدن از عادي سازي روابط بيشتر كشورهاي عربي با رژيم صهيونيستي دريغ نمي كند و اين به طور كلي سياست خارجي بايدن است. اما او همچنين سعي خواهد كرد فلسطيني هاي جدا شده از دوران ترامپ را بازگرداند و از آنها دعوت كند تا به گفتگو با صهيونيست ها برگردند. اين بدان معني است كه روند مذاكرات فلسطين و اسرائيل بايد از سر گرفته شود و پيگيري شود.

آيا اين بدان معني است كه بي توجهي ترامپ به فلسطيني ها ، كه وي در محاسبات خود از بين برد ، توسط بايدن متوقف مي شود؟

بله درست است. به عبارت ديگر ، استدلال UNRWA مبني بر اينكه كمك هاي آمريكا قطع شده و دفتر فلسطين در واشنگتن بسته شده است به وضعيت قبلي بازمي گردد. بايدن تشكيل دو دولت را تأييد خواهد كرد.

برخي از كشورهاي عربي معتقدند كه اگر اسرائيل به مرزهاي 1967 برگردد و دو كشور را بپذيرد ، آنها با اين رژيم آشتي خواهند كرد. آيا روندي كه بايدن مي خواهد دنبال كند ، مي تواند منجر به اعتماد به نفس و در نتيجه بيشتر ملت هاي آسياي جنوب غربي نزديك به صلح با صهيونيست ها شود؟

ترامپ و دامادش در تيم بايدن نيستند. يعني عادي سازي روابط خود با تل آويو براي كشورهاي عربي دشوار نيست. اما آنها نيز اين روند را متوقف نخواهند كرد و توجه بيشتري به مسئله فلسطين خواهند داشت.

عربستان سعودي در ماه هاي اخير با اسرائيلي ها روابط پنهاني داشته و امارات به عنوان يك كشور نسبتاً مهم در ميان كشورهاي حاشيه خليج فارس وارد اين بازي شده است. احتمال اين عادي سازي را چگونه ارزيابي مي كنيد؟

اين كشورها تحت فشار دولت آمريكا قرار داشتند و منافع آنها با نهاد صهيونيستي محرمانه شد. اين امر نوعي مصونيت براي دولتهاي عربي در واشنگتن ايجاد كرد. اما اكنون اين يك برگ برنده براي آنها نخواهد بود ، اما مشكل اصلي آنها مسئله دموكراسي و حقوق بشر است كه دولت بايدن و حزب دموكرات در اين كشورها به آن توجه دارند.

بازخواني روابط بين اين رژيم ها و دولت بايدن يك نياز فوري براي كشورهاي عربي است كه بايد به رفتار خود در قبال حقوق بشر ، آزادي هاي سياسي و دموكراسي توجه كنند. به نظر نمي رسد اين اولويت براي دولت بايدن يا كشورهاي عربي باشد كه پس از ادامه و گسترش روابط با تل آويو ، عادي سازي روابط با اسرائيل را آغاز كردند.

البته ، اسرائيل براي تحكيم موقعيت خود در منطقه و برقراري روابط با بيشتر كشورهاي عربي ، خود را به آتش و آب مي اندازد.

انتظارات شما از كشورهايي كه ممكن است با اسرائيل ارتباط داشته باشند چيست؟

از اين پس نمي توان انتظار داشت. اين منوط به رفتار رژيم صهيونيستي با فلسطيني ها خواهد بود و به اين بستگي دارد كه كشورهاي عربي مي توانند آينده را از تصويب تل آويو جدا كنند. به عبارت ديگر ، آيا آنها فكر مي كنند كه امنيت آنها به روابط عمومي با اسرائيل يا ايجاد زمينه اي منسجم با همه كشورهاي منطقه از جمله ايران ، عراق ، سوريه و يمن بستگي دارد؟

اين دو رويكرد عملي خواهد بود و روش اول در چند سال آينده موفقيت آميز تلقي نخواهد شد و كشورهاي عربي نمي توانند روي اين روند شرط بندي كنند. و آنها بايد روابط خود را با كشورهاي مهم منطقه ، كه ايران يكي از مهمترين آنها است ، توسعه دهند.

با توجه به شرايط موجود ، وضعيت كشورهايي كه اكنون با اسرائيل صلح كرده اند چگونه است؟ ما مي دانيم كه مردم عادي در افكار حاكمان خود مشترك نيستند.

صلح از نظر موجوديت صهيونيستي به معناي تسليم همه كشورهاي عربي در خاورميانه به قدرت مطلق اسرائيل است. بنابراين ، صلح براي آنها معنايي ندارد ، اما يك طرف تسلط و قدرت را نشان مي دهد و طرف ديگر تسليم مي شود. مفهوم صلح كه كشورهاي منطقه به دنبال آن هستند زندگي عادلانه ، صلح آميز و پايدار است كشورهاي درجه يك و دوم وارد اين معادلات نمي شوند. تل آويو قصد ندارد منطقه يك كشور درجه يك باشد كه خود را در اين گروه بداند و بقيه كشورهاي درجه دوم كشورهاي عربي هستند كه نيروهاي نظامي و امنيتي ندارند.

در چنين حالتي ، آيا كشورهاي عربي ديگر نمي توانند از اين روند به عنوان وسيله اي براي جمع آوري يا پرداخت ديه استفاده كنند؟

به نظر مي رسد كه اين وضعيت در زمان بايدن متفاوت باشد و شاهد اين امر در اين واقعيت است كه برخي از كشورهاي عربي مانند عربستان سعودي و امارات متحده عربي تصميم به رفتن و بازسازي روابط خود با ترامپ با دولتهايي مانند فرانسه گرفته اند و اين واضح است كه مسئله باج از ماهيت اين كشورها است و در نتيجه زندگي اقتصادي با رانتي و نبود دولت و ملت ، كه وجود ، امنيت و هويت خود را به قدرتهاي بزرگ وابسته مي دانند ، و اكنون كه ترامپ نه در صحنه ، آنها اين رابطه را كشف و احيا مي كنند.

>>> اين را نيز بخوانيد:
وقت آن است كه شاهزاده جوان به بازيگران منطقه بپيوندد
اين نقطه آغاز وخامت اوضاع در منطقه است!
سناريوهايي كه سعودي ها تحمل آن را ندارند. تاج و تخت در خطر است

312 310

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.