در تاريكي قدم بزنيد و مازوت بخوريد!

برترين اخبار و اطلاعات تخصصي معماري و سازه ايران و جهان را در اين وبگاه بخوانيد.

در تاريكي قدم بزنيد و مازوت بخوريد!

زمستان امسال مانند زمستان گذشته و زمستان سال گذشته و زمستان سالهاي گذشته ، گرد و غبار مرگ در آسمان پايتخت و مناطق عمده كشور ريخت. گرد و غبار سالها چاره اي جز “دعا براي باد و باران” و هر بار معرفي منبع جديدي ندارد. يك بار كيفيت بنزين مقصر بود و دوباره حجم ترافيك. …

در تاريكي قدم بزنيد و مازوت بخوريد! https://dibarooz.ir/در-تاريكي-قدم-بزنيد-و-مازوت-بخوريد/ ديباروز Thu, 31 Dec 2020 23:35:18 0000 اقتصادي https://dibarooz.ir/در-تاريكي-قدم-بزنيد-و-مازوت-بخوريد/ زمستان امسال مانند زمستان گذشته و زمستان سال گذشته و زمستان سالهاي گذشته ، گرد و غبار مرگ در آسمان پايتخت و مناطق عمده كشور ريخت. گرد و غبار سالها چاره اي جز “دعا براي باد و باران” و هر بار معرفي منبع جديدي ندارد. يك بار كيفيت بنزين مقصر بود و دوباره حجم ترافيك. …

زمستان امسال مانند زمستان گذشته و زمستان سال گذشته و زمستان سالهاي گذشته ، گرد و غبار مرگ در آسمان پايتخت و مناطق عمده كشور ريخت. گرد و غبار سالها چاره اي جز “دعا براي باد و باران” و هر بار معرفي منبع جديدي ندارد. يك بار كيفيت بنزين مقصر بود و دوباره حجم ترافيك. اما اين بار صحبت از “مازوت” است. همان محصولي كه زندگي انسان را تهديد مي كند دشمن محيط زيست است.

به گفته آژانس دانشجويي دانشجويان ايران ، فصل اول اين فاجعه به دليل عدم تعادل بين توليد و مصرف گاز در كشور است. مديرعامل شركت ملي گاز اخيراً اعلام كرده است كه حجم توليد گاز شيرين در كشور به 900 ميليون متر مكعب رسيده است و اين امر در اختيار بخش محلي ، صنايع و نيروگاه ها است.

در زماني كه صادرات گاز ايران تقريباً منحصراً به عراق ، تركيه و ارمنستان محدود مي شود و خبري از صادرات گاز به ساير كشورهاي همسايه نيست ، چه رسد به اروپا ، انتظار مي رود حداقل بتوانيم تقاضاي داخلي را تأمين كنيم. اما آنچه اتفاق افتاده اين است كه به دليل مصرف زياد گاز در بخش داخلي ، صنايع و نيروگاه ها از گاز قطع شدند و اكنون نيروگاه ها بايد از سوخت دوم يا همان مازوت استفاده كنند.

به نظر مي رسد كه نام زمستان مربوط به حدود هشدار مصرف گاز در كشور ، به ويژه در بخش داخلي است و جالب است كه خلا promoting ترويج فرهنگ استفاده بهينه از مصرف ، مسئوليتي را بر دوش نمي كشد. در حالي كه يك سيستم ملي بهسازي و بهينه سازي اتاقهاي رانندگي مسكوني و تجاري نيز ايجاد شده است ، اما در عمل به نظر نمي رسد كه گامي جدي در اين زمينه برداشته شده باشد كه اگر برداشته مي شد ، اين اتفاق نمي افتاد.

از طرف ديگر ، س isال اين است: آيا ساخت و ساز و عايق بندي ساختمان ها نظارت مي شود؟ چرا از پنجره هاي دو جداره و نصب سيستم هاي كنترل درجه حرارت محلي در برخي از ساختمان ها ذكر نمي شود؟

البته نياز به همكاري مردم در اين زمينه و پوشيدن لباس مناسب در زمستان را نبايد ناديده گرفت. گفته مي شود براي هر درجه دماي پايين سيستم هاي گرمايشي ، توليد يك مرحله اي از پارس جنوبي تأمين مي شود. با همه اينها و تشخيص اين كه ما افراد پرمصرفي هستيم ، اما انگشت هاي تقصير براي چه مدت بايد متوجه مردم باشد؟

به نظر نمي رسد كه اين كشور با كاهش دما ، دومين توليد كننده بزرگ گاز در جهان باشد كه روغن سوخت را به ريه هاي مردم خود حمل مي كند! اما برخي اين حادثه را با تحريم ها مرتبط دانستند و گفتند كه چون اين تحريم ها مانع از فروش مازوت و پر شدن انبارهاي سوخت شد ، ما مجبور شديم در نيروگاه ها مازوت بسوزانيم. اين مسئله منجر به تاييد و تكذيب هاي زيادي شده است ، اما آنچه مهم است ، سلامتي مردم است كه در حال سوختن است ، نه تأييد و رد اين مقام و اين مقام.

اما جالب ترين راه حل براي اين مسئله است. همان سكوت بعد از 9 شب در پايتخت! پروژه اي به نام كنترل روشنايي ، كه براي ايجاد ثبات در شبكه برق و كاهش مصرف گاز به منظور توليد برق انجام شد. گفته مي شود كه بهبود روشنايي جاده باعث صرفه جويي در مصرف 1 ميليون ليتر سوخت ، كاهش مصرف گاز نيروگاه ها و گرمايش مورد نياز در مناطق سردسير مي شود. همچنين تأييد شده است كه در حين ممنوعيت عبور و مرور ، ترافيك سنگيني وجود ندارد و در بسياري از مكانها اين ميزان روشنايي در ساعات پاياني شب تا صبح لازم نيست.

و جالبترين واقعيت اين است كه اين طرح فقط براي پايتخت اجرا شده است ، كما اينكه ساكنان ساير شهرهاي صنعتي كه تحت تأثير استفاده از مازوت قرار دارند ريه ندارند. كجاي زندگي و امنيت رواني شهروندان در اين طرح بايد پرسيد؟

البته ناگفته نماند كه همان مصرف مازوت به طور مداوم توسط مقامات مختلف تأييد و رد مي شود ، در حالي كه محيط زيست و ساير دستگاه هاي مسئول مصرف مازوت در نيروگاه ها ، اطلاعات شركت نظارت بر كيفيت هواي تهران مبني بر غلظت آلاينده ها در ماه نوامبر را تكذيب كردند. و دسامبر امسال. دي اكسيد گوگرد در ايستگاه هاي واقع در جنوب غربي و جنوب تهران افزايش يافت.

ناگفته نماند كه افزايش غلظت اين آلاينده ارتباط مستقيمي با مصرف مازوت در نيروگاه ها و صنايع دارد. بنابراين ، طبق اطلاعات شركت پايش كيفيت هواي تهران ، مي توان نتيجه گرفت كه يكي از دلايل مهم آلودگي هواي تهران در روزهاي اخير مي تواند سوزاندن مازوت در نيروگاه ها و صنايع موجود در استان تهران و اطراف آن باشد.

انتهاي پيام

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.