“طول بهار در واقع 40 روز نيست. “در حالي كه در شهري مانند تهران هستند ، شهروندان بايد هواي بهاري و باران هاي طبيعي اين فصل را به مدت 2 تا 2 ماه و نيم تجربه كنند.” روزنامه به گزارش كردوار نيوز شهروند “هوا در تهران و بسياري از كلانشهرهاي كشور به طرز شگفت آوري …
منبع: سايت كردوار نيوز
بهار كوتاه تهران – كردوار نيوز
بهار كوتاه تهران – كردوار نيوز https://kordavar.ir/بهار-كوتاه-تهران-كردوار-نيوز/ كردوار نيوز Sat, 24 Apr 2021 14:24:31 0000 اخبار همه جانبه https://kordavar.ir/بهار-كوتاه-تهران-كردوار-نيوز/
“طول بهار در واقع 40 روز نيست. “در حالي كه در شهري مانند تهران هستند ، شهروندان بايد هواي بهاري و باران هاي طبيعي اين فصل را به مدت 2 تا 2 ماه و نيم تجربه كنند.” روزنامه به گزارش كردوار نيوز شهروند “هوا در تهران و بسياري از كلانشهرهاي كشور به طرز شگفت آوري …
منبع: سايت كردوار نيوز
بهار كوتاه تهران – كردوار نيوز
“طول بهار در واقع 40 روز نيست. “در حالي كه در شهري مانند تهران هستند ، شهروندان بايد هواي بهاري و باران هاي طبيعي اين فصل را به مدت 2 تا 2 ماه و نيم تجربه كنند.”
روزنامه به گزارش كردوار نيوز شهروند “هوا در تهران و بسياري از كلانشهرهاي كشور به طرز شگفت آوري گرم بوده است. بسياري از رانندگان با كولر در خيابان رانندگي مي كنند و بسياري از شهروندان قصد دارند كولرهاي گازي خود را سريعتر از هر سال سرويس و كار كنند. گرماي ناگهاني در روز پنجشنبه ، اولين روز هفته زمين پاك (22 آوريل) به اوج خود رسيد. گرما نشان دهنده بي نظمي خاصي در زمين است و بنابراين زمستان با فاصله كمي به تابستان مي پيوندد. فصل دلپذير بهار بسيار كوتاه است. همانطور كه بهلول عليجاني همشهري ، متخصص اقليم مي گويد: “طول بهار در واقع 40 روز نيست. “در حالي كه در شهري مانند تهران هستند ، شهروندان بايد هواي بهاري و باران هاي طبيعي اين فصل را به مدت 2 تا 2 ماه و نيم تجربه كنند.”
هفته جهاني زمين پاك فرصتي براي ايجاد تغييراتي در سبك زندگي ما براي كاهش اثرات تغيير اقليم است. تغييرات آب و هوايي در جهان باعث گرم شدن كره زمين شده است. اين تغيير به دليل دستكاري انسان در طبيعت در دهه هاي اخير است. محيط زيست ، تمام مشكلات زيست محيطي ، از جمله آلودگي هوا ، آب و خاك ، جنگل زدايي ، فرسايش خاك ، تهديد منابع آب زيرزميني و غيره اين حساسيت و شكنندگي زمين را افزايش مي دهد ، و سرانجام ، نه تنها طبيعت ، بلكه ساكنان زمين نيز حساس هستند و با تهديد روبرو مي شوند. تهديداتي مانند گرم شدن بيش از حد در يك قسمت از شهر و علائمي مانند باد و طوفان در مكان هاي ديگر به طور همزمان. به عنوان مثال ، وزش باد شديد و بارش پراكنده باران در شمال شرق تهران و منطقه سوهانك در صبح جمعه ، در حالي كه سرعت وزش باد در جنوب غربي پايتخت و اطراف فرودگاه مهرآباد كم است. ديروز تا حدود ساعت 14 بعد از ظهر هواي تهران به طرز عجيبي گرم بود اما از ساعت 3 بعدازظهر وزش باد ناگهاني و طوفان رخ داد و از شدت گرما كاسته شد.
عليجاني گفت: “هوا به طور كلي نسبت به سالهاي گذشته گرمتر است و تغييرات آب و هوايي نامنظم شده است.” “به عنوان مثال ، در اوايل ماه مه امسال هوا به اندازه تابستان گرم است ، اما در چند روز بعيد به نظر مي رسد كه هوا به حدي خنك باشد كه همه را شوكه كند.”
به گفته اين استاد جغرافياي طبيعي ، بايد تغييراتي در سبك زندگي و نگرش ايجاد شود تا تأثيرات تغييرات اقليمي كمتر ديده شود: “شهرها بزرگ ، خشك و كم باران بودند و ما تاكنون بهار باراني نداشته ايم.”
وقت آن است كه سبك زندگي خود را تغيير دهيد
تغيير اقليم با تغيير اقليم متفاوت است. مشكلي كه اكنون با آن روبرو هستيم و سال گذشته گرمتر بود ، توصيف آب و هوا و نتيجه تغييرات كوتاه مدت آب و هوا است ، اما منظور از تغيير اقليم بيش از 30 تا 35 سال است. در واقع نوسانات. آب و هوا نتيجه تغييرات طولاني مدت آب و هوا است و بايد با دقت مورد مطالعه قرار گيرد. در اين ميان ، يكي از موضوعاتي كه طي سالهاي اخير در مورد تهران همواره در دستور كار قرار داشته است ، تبديل شهر به يك جزيره گرمايي است. به گفته كارشناسان محيط زيست ، اگرچه تغييرات آب و هوايي طبيعي و چرخه هاي آب و هوايي طبيعي نيز مستقل از عملكرد انسان عمل مي كنند ، از 10 تا چند صد هزار سال متغير است ، اما فعاليت انسان در اين نوسانات در 150 سال گذشته شدت يافته است. افزايش وقايع آب و هوايي مانند طوفان هاي شديد ، باران هاي بسيار شديد يا سيل ناشي از امواج گرم.
عليجاني گفت: “وقتي شهر گرمتر از مناطق كشاورزي و روستايي اطراف است ، يك جزيره گرما تشكيل مي شود.” آسفالت ، سنگ و عناصر شهري گرما را سريعتر به محيط منتقل مي كنند. به طور كلي ، بسياري از موارد باعث گرم شدن شهر مي شوند. اين مانند رانندگي با ماشين در زندگي شهري است. البته تهران هنوز با جزيره واقعي گرما فاصله دارد اما اگر سبك زندگي تغيير نكند اين اتفاق مي افتد. با اين حال ، گرم شدن بيش از حد و گرم شدن بيش از حد مي تواند منجر به تشديد آلودگي ، بيماري و گرد و غبار شود. “بنابراين ، ما بايد آگاهي عمومي را در مورد اين موضوع افزايش دهيم.”
نياز به مديريت با رويكرد انسان محور
آمارها نشان مي دهد از 1850 تاكنون دماي جهاني كنوني بين 1.1 تا 1.2 درجه سانتيگراد افزايش يافته است. از زمان انقلاب صنعتي ، گسترش شهرنشيني در مقياس بزرگتر ، افزايش فعاليت هاي صنعتي و تخريب جنگل ها و منابع طبيعي از عوامل تأثيرگذار در تغيير اقليم بوده است. در همين حال ، شينا انصاري مديركل محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري تهران گفت: مديريت شهرها با رويكرد انسان محور ، كاشت درخت و گسترش فضاي سبز ، كاهش مصرف منابع از جمله آب و انرژي و كاهش مصرف بهينه آنها ، مصرف كاغذ و در نتيجه ، قطع درختان را يكي از اقدامات لازم براي حفاظت از منابع طبيعي مي داند.
در كوههاي فيروزه اي نيز تهويه مطبوع وجود دارد
تغييرات رودخانه هاي تهران در دهه هاي اخير نيز عاملي براي تغيير اقليم است. Alicani ، يك متخصص اقليم ، مي گويد: “هنگامي كه در گياهان رودخانه ها مانند خون تغيير ايجاد شد ، و با ريختن سيمان و بتن در آن شيك و پارك شد ، بخشي از ريه هاي تنفسي تهران تخريب شد.” به ياد دارم او گفت علنا. “
وي تأكيد مي كند كه ما بايد به گونه اي زندگي كنيم كه از طبيعت محافظت كند ، در غير اين صورت اثرات تغيير اقليم در سالهاي آينده بيشتر احساس مي شود و هوا گرمتر مي شود. بنابراين ، احياي رودخانه ها در عصر كنوني حاكميت شهري در دستور كار قرار گرفته است. پيروز حناچي ، شهردار تهران ، در گفتگو با يك هموطن رودره كن از احياي قسمت تحتاني خبر داد. اجراي پروژه زيست محيطي رودخانه فرحزاد اقدام ديگري براي كمك به بهبود جريان باد در شهر است. از طرف ديگر ، نبايد فراموش كرد كه تكيه بر خودرو شخصي در ترافيك نيز نقش انكارناپذيري در افزايش دما دارد. عليجاني گفت: “با افزايش شهرنشيني ، پديده گرم شدن كره زمين اتفاق مي افتد.” به همين دليل ، شهروندان مجبور مي شوند براي خنك سازي فضاي داخل ساختمان و اتومبيل با سرعت بيشتري از تهويه مطبوع استفاده كنند ، اما اين عاملي در افزايش دماي محيط خارج خواهد بود. “روزگاري ساكنان فيروزكوه نيازي به استفاده از تهويه هوا در تابستان نداشتند ، اما افزايش دما در شهر بر محيط زيست تأثير گذاشته و اكنون ساكنان فيروزكوه نيز تهويه مطبوع دارند.”
در برابر تغييرات آب و هوايي مقاوم باشيد
شينا انصاري ، مديركل محيط زيست و توسعه پايدار ، شهرداري تهران: «جزيره گرمايي شهر نشانگر افزايش گرما در فضاي مصنوعي شهري است. اين پديده كه يكي از پيامدهاي گسترش شهرنشيني است ، امروزه به موضوعي بسيار مهم در اقليم شناسي شهري تبديل شده است. توجه ناكافي به عناصر طبيعي كه بر برنامه ريزي و اجراي برنامه هاي شهري تأثير مي گذارند ، پيامدهاي زيست محيطي متعددي دارد ، از جمله پديده جزاير حرارتي ناشي از تمركز فعاليت انسان و تغيير در نوع پوشش سطح عملكرد ضعيف سيستم هاي بارشي در سال جاري و كاهش 43 درصدي بارندگي از ميانگين بلند مدت در كل كشور به وضوح نشان دهنده تشديد گرم شدن كره زمين در كشور و در نتيجه در شهرهاي بزرگي مانند تهران است. اگرچه به اصطلاح “تغيير اقليم” چيزي بيشتر از تغيير اقليم نيست و مقدار متوسط همان پارامتر تغيير زيادي نمي كند ، اما بايد تغيير زماني و مكاني پارامترها را در نظر گرفت. سال گذشته ، اوايل پايان زمستان ، گرماي اوليه بهار و كاهش بارندگي از جمله مواردي است كه به چشم مي خورد. تأثير اين تغييرات در كلان شهرها بيش از هر زمان ديگري بارزتر است. بارهاي زيست محيطي بيش از حد در شهرهاي بزرگ باعث تشديد گرم شدن كره زمين به عنوان منبع مهم انتشار گازهاي گلخانه اي در اين شهرها شده و محيط شكننده را در برابر شوك ها و استرس هاي آب و هوايي آسيب پذير كرده است. تحمل كردن. بنابراين زمان آن فرا رسيده است كه شهرها را براي استفاده از ابزارهاي مناسب براي مقابله با اثرات تغيير اقليم آماده كنيم. ايجاد “شهرهاي مقاوم” يكي از راه هاي سازگاري با تغييرات آب و هوايي است. تحمل به معناي افزايش تاب آوري شهرها و درجه تاب آوري براي مقابله با اثرات كاهش آب و هوا است. همچنين توجه به كاربري اراضي ، مصلحت بودن مناطق كاربري اراضي از نظر تبادل هوا ، به ويژه توجه به 7 رودخانه در تهران به عنوان راهروهاي اصلي جريان هوا و جلوگيري از ساختمان ها كه باعث قطع جريان هوا و تجمع گرما ، حفاظت از درختان موجود و توسعه باغ ها و مزارع “سبزي مناسب با آب و هوا يكي از راه حل هايي است كه مي تواند به جلوگيري از ظهور جزاير گرمايي در تهران كمك كند.”
انتهاي پيام
منبع: سايت كردوار نيوز
بهار كوتاه تهران – كردوار نيوز
- ۹ بازديد
- ۰ نظر