آيا نحوه اجراي سقف شيبدار اهميت دارد؟ يكي از اجزاي اساسي هر بنايي، سقف شيرواني آن ميباشد. نوع سقف و طراحي آن با توجه به شرايط آب و هوايي كه بنا در آن قرار دارد، تغيير پيدا ميكند. سقفها داراي انواع متعددي مانند سقفهاي صاف، سقفهاي گنبدي شكل و سقفهاي شيب دار ميباشند. امروزه پر …
اين مقاله در سايت ويلا نما به نشاني اينترنتي (چگونه سقف ويلاي شيبدار را اجرا كنيم؟) منتشر شده است. جهت ديدن تمامي مقالات لطفا به سايت اصلي مراجعه نماييد.
چگونه سقف ويلاي شيبدار را اجرا كنيم؟ https://vilanama.ir/villa-roof/how-to-implement-the-roof-of-a-sloping-villa/ https://vilanama.ir/villa-roof/how-to-implement-the-roof-of-a-sloping-villa/#respond ويلانما Sat, 23 Jan 2021 16:15:16 0000 سقف ويلا https://vilanama.ir/?p=187
آيا نحوه اجراي سقف شيبدار اهميت دارد؟ يكي از اجزاي اساسي هر بنايي، سقف شيرواني آن ميباشد. نوع سقف و طراحي آن با توجه به شرايط آب و هوايي كه بنا در آن قرار دارد، تغيير پيدا ميكند. سقفها داراي انواع متعددي مانند سقفهاي صاف، سقفهاي گنبدي شكل و سقفهاي شيب دار ميباشند. امروزه پر …
اين مقاله در سايت ويلا نما به نشاني اينترنتي (چگونه سقف ويلاي شيبدار را اجرا كنيم؟) منتشر شده است. جهت ديدن تمامي مقالات لطفا به سايت اصلي مراجعه نماييد.
آيا نحوه اجراي سقف شيبدار اهميت دارد؟
يكي از اجزاي اساسي هر بنايي، سقف شيرواني آن ميباشد. نوع سقف و طراحي آن با توجه به شرايط آب و هوايي كه بنا در آن قرار دارد، تغيير پيدا ميكند. سقفها داراي انواع متعددي مانند سقفهاي صاف، سقفهاي گنبدي شكل و سقفهاي شيب دار ميباشند. امروزه پر استفاده ترين نوع سقفها در هر منطقهاي، سقفهاي شيب دار شيرواني است. سقف هاي شيرواني با توجه به داشتن نوع سرد و گرم، به راحتي در هر محيطي و با هر نوع آب و هوايي «چه آب و هواي گرم و چه آب و هواي سرد» قابل استفاده ميباشند.
نمونه عكس ويلايي كه در پايين مشاهده ميفرماييد، سقف اجرا شده با ورق سنگريزهاي دكرا با جنس ورق گالوالوم و آلوزينك ميباشد كه دور نماي ويلا و سايبان سقف كاذب بيرون از سازه با ابزار سه پله و دامپا انجام شده است.
سقف شيبدار اجرا شده با ورق سنگريزهاي دكرا با جنس ورق گالوالوم و آلوزينكانواع پوشش سقف و تنوع متريال هاي اجرايي
پوشش سقف شيب دار ميتواند از تايل هاي آردواز، سفال، دكرا، شينگل، آندوويلا و انواع ورقهاي شيرواني مانند ورقهاي گالوانيزه، ورقهاي طرح سفال پرچين و بام تايل (رايكابام) باشد. مشخصات فني اين متريال را مي توانيد در سايت ويلانما مشاهده كنيد و از خدمات گارانتي فروش ورق رايكا، شينگل، پرچين، دكرا و ساير ورقهاي شيرواني استفاده نماييد.
ورقهاي شيرواني داراي انواع متعددي شامل ورق گالوانيزه، ورق آجدار، ورق آلوزينك، ورق آلومينيوم، ورقهاي طرح سفال ايتاليايي، ورق پالرمو، آردواز، ورق طرح شادولاين، ورق طرح ذوزنقهاي، ورق طرح سينوسي يا كركرهاي، ورق طرح لمبه يا دامپا ميباشند. مطمئنا سقفهاي شيب دار به صورت يكي از چند مدل سقف شيب دار شينگل، ورق دكرا، متريال آندوويلا، تاپ تايل، تايل هاي طرح سنگريزهاي، ورق آندولين و يا سقف شيب دار سفال طراحي و ساخته ميشوند.
علت اصلي استفاده از سقفهاي شيرواني، شيبدار بودن سقف است.علت اصلي استفاده از سقفهاي شيبدار
دليل اصلي كه از سقف شيرواني استفاده ميشود، شيبدار بودن سقف است. شيب سقف در هنگام بارش باران و برف عملكرد بي نظيري دارد، چرا كه برف و باران را به راحتي به سمت لولههاي ناوداني و يا لبه سقف هدايت ميكند و باعث ميشود برف و باران از روي سقف به زمين منتقل شود. از اين رو ميتوان گفت كه يكي ديگر از فوايد سقفهاي شيب دار، احتياج نداشتن آنها به برف روبي ميباشد.
نحوه اجراي سقف شيرواني
پس از آشنايي با سقف شيب دار و انواع آن، نوبت به آشنايي با مراحل و نحوه اجراي آن است كه در ادامه مقاله به آن اشاره خواهيم كرد. نحوه اجراي سقفهاي شيب دار در چند مرحله خلاصه ميشود كه اين مراحل عبارتند از:
- خرپاسازي و تيرريزي سقف شيب دار.
- قرار دادن تيرهاي فلزي روي سقف بتني.
- آهن كشي كامل با سيستم خرپا، سقف و اسكلت كامل براي اجراي سقف شيبدار.
- نصب ورقهاي سقف شيرواني.
- آهن كشي در سقف شيب دار.
- زير سازي واضح و كامل فلزي.
- شاسي كشي چوبي و فلزي.
- شاسي كشي بسيار مستحكم روي سقف بتني.
- شاسي كشي و تيرريزي كامل همراه با دامپا و نماي مربوط به اجراي پيشاني ساختمان.
- اجري مناسب ناوداني براي شيرواني.
- زيرسازي براي سقف شيب دار هرمي و يا مخروطي با استفاده از پروفيلهاي مشخص شده.
- استقاده از چوب روسي در زير سازي سقف شيرواني كه مربوط به متريالهاي كلاسيك ميباشد.
نكته مهم در رابطه با سقف شيرواني
از ميان تمامي 15 مرحلهاي كه به آنها اشاره كرديم، ميتوان گفت مهمترين مرحله به زيرسازي سقف شيب دار يا همان خرپاسازي مربوط ميشود. خرپاسازي مهمترين نقش را ايفا ميكند، از اين رو بايد فوق العاده مقاوم و مستحكم باشد.
دليل تاكيد بر زيرسازي قوي در اين نوع از سقفها اين است كه سقفهاي شيب دار مدت زمان زيادي را بدون آسيب ديدگي در زير باران و برف باقي بمانند. مناطق لواسانات تهران، دماوند، آبسرد، گيلاوند، جاجرود و مناطق شمال كشور مانند نمك آبرود، كلاردشت، نور و نوشهر جزو مناطق ويلايي محسوب ميشوند كه اكثر سازههاي ويلايي و شيرواني در اين مناطق ساخته ميشوند. از اين رو به دليل بارش شديد برف و باران در اين مناطق ويلايي، حتما بايد از سيستم خرپاسازي و آهن كشي قويتر استفاده شود تا سقف شيرواني با مشكل مواجه نشود.
در عكس ويلايي كه در ذيل مشاهده ميفرماييد، از ورق سنگريزهاي دكرا با طرح شينگل با سنگدانه هاي معدني مشكي مات جهت اجرا سقف ويلا استفاده شده است.
سقف اجرا شده با ورق سنگريزهاي دكرا با طرح شينگل و سنگدانه هاي معدني مشكي ماتاين مقاله در سايت ويلا نما به نشاني اينترنتي (چگونه سقف ويلاي شيبدار را اجرا كنيم؟) منتشر شده است. جهت ديدن تمامي مقالات لطفا به سايت اصلي مراجعه نماييد.
https://vilanama.ir/villa-roof/how-to-implement-the-roof-of-a-sloping-villa/feed/ 0 منبع :ويلانما- ۲۱ بازديد
- ۰ نظر